Prajitura cu mere are farmecul ei indiferent cum este facuta sau ce denumire poarta.
Prajitura turnata cu mere este si ea in topul preferintelor noastre.
Pentru aceasta tarta am folosit:
- 450 g faina
- 200 g untura
- 150 g zahar
- 1 ou
- 1 galbenus
- 3 linguri iaurt
- o lingura otet
- 1 lingurita praf de copt
- un varg de cutit de sare
Umplutura
1,5 kg mere
4 linguri zahar
1 sau 2 linguri gris sau pesmet
- scortisoara
- 50 g ciocolata
- zahar pudra
Am curatat merele, le-am razuit si le-am pus la calit intr-o cratita incapatoare. Cand au fost aproape gata am adaugat zaharul. Apoi le-am lasat sa se raceasca si am adaugat grisul si scortisoara.
Am amestecat untura cu faina. Am adaugat restul ingredientelor si am framantat pana cand am obtinut un aluat "legat". L-am impartit in doua si l-am lasat aproximativ 20 de minute la rece.
Am intins o jumatate astfel incat sa acopere forma de yena pentru tarta. L-am intepat cu furculita in cateva locuri.
Am adaugat merele racite, le-am intins pe toata suprafata.
Cealalata jumatate de aluat am dat-o pe razatoare direct peste mere.
Am copt tarta la foc potrivit pana cand a devenit aurie pe deasupra.
Cand a fost rece am topit ciocolata si am picurat-o pe tarta. Imediat ce aceasta s-a intarit am presarat si zaharul pudra. Poate parea prea mult pentru o tarta simpla, dar a fost de efect din toate punctele de vedere :)
Buna, buna, buna!!!
Nu cred ca are rost sa mai vorbim despre aromele imprastiate prin toata bucataria....
Pst! Am deschis usa de la intrare ca sa innebunesc vecinii :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu