Rulada cu jeleu de caise, rulada cu crema de ciocolata.... rulada cu jeleu de caise si banane.... rulada sa fie! :) Cat de des ca nu se refuza niciodata :)
Am folosit:
- 3 oua- 4 linguri de faina- 3 linguri de zahar- 2 linguri de lapte- 1 lingura ulei- un praf sare- zahar vanilinat
- gem de macese
- gem de macese
Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie- 50 ml smantana pentru frisca- fulgi de ciocolata alba
- 100 g ciocolata amaruie- 50 ml smantana pentru frisca- fulgi de ciocolata alba
Am mixat ouale intregi foarte bine, am adaugat zaharul si zaharul vanilinat si am continuat mixarea pana cand
s-a topit. Am adaugat laptele si uleiul.
Mai departe am apelat la ajutorul telului. Cu el am incorporat faina amestecata cu sare si apoi am turnat compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
Am copt blatul aproximativ 12 minute (la cuptorul meu). Am scos blatul din tava si l-am rulat cu ajutorul hartiei de copt.
L-am lasat sa se raceasca complet si apoi l-am desfacut si l-am uns cu un strat generos de gem de macese.
L-am rulat cu atentie si apoi l-am glazurat.
Pentru glazura am procedat in felul urmator: am rupt ciocolata bucati si am topit-o la microunde din aproape in aproape. Cand a fost topita complet am incorporat smantana pentru frisca. Am turnat apoi glazura peste rulada si am nivelat-o cu grija.
Am ras cativa fulgi dintr-o bucata de ciocolata alba si am mai pus cateva bilute decorative argintii.
Gata rulada :)
Sectiunea nu este prea grozava pentru ca am tinut sa fac poza cat mai repede... ma temeam ca nu va ajunge ziua de maine :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Minunata!!!! De probat! :-*
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereNoua ni se pare o combinatie cel putin interesanta :)