Din punctul meu de vedere, crema ganache este foarte practica si gustoasa.
Reusita este sigura daca se respecta cativa pasi simpli.
Eu o folosesc mereu la prajituri, torturi, rulade, dar si la ornat.
Atunci cand folosesc ciocolata cu lapte, folosesc cantitate egala de smantana pentru frisca.
De data aceasta am folosit:
- 150 ciocolata cu lapte
- 150 ml smantana pentru frisca
Am pus intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele si smantna pentru frisca.
Am pus craticioara pe ochiul mic al aragazului si am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet. Nu trebuie sa fiarba!
Am pus cratita la rece si apoi la frigider pana cand s-a intarit compozitia. De obicei, cateva ore sunt suficiente, dar este foarte bine sa se faca aceasta operatie seara si abia a doua zi sa se continuie pregatirea cremei. Crema nu trebuie mixata pana cand nu este intarita pentru ca exista riscul sa se taie.
A doua zi am scos cratita din frigider si am mixat compozitia pana cand aceasta "s-a albit" si a devenit cremoasa si pufoasa :)
Din momentul acesta se poate folosi cu succes in diferite preparate.
De data aceasta eu am umplut o foaie de rulada si a fost suuuper.
Nota personala:
- crema se poate aromatiza cu esenta de rom
- se pot adauga fructe confiate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu