Focaccia este in topul preferintelor atunci cand vrem ceva simplu si rapid pentru o iesire fara pretentii la iarba verde... o iesire fara gratar, doar cu aer curat :)
Am folosit:
- 330 g faina
- 200 ml apa calduta
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 20 g drojdie proaspata
Simplu si practic! Am pus la lucru masina de paine. In cuva ei am pus prima data prima data apa si uleiul. A urmat sarea si zaharul, apoi faina si peste faina drojdia. Aceasta ordine (prima data lichidele si apoi faina plus drojdia) o pastrez la orice aluat fac in masina de paine. Eu folosesc cu succes (zic eu) drojdie proaspata, dar si atunci cand folosesc uscata... tot ultima o adaug in cuva.
Am setat programul 6 (la masina mea) pentru framanatare si crestere.
Nu am asteptat chiar pana la finalul programului. Aluatul rezultat este unul moale si fin.
L-am scos si cu mana unsa cu ulei de masline l-am intins in tava tapetata cu hartie de copt.
A lasat sa curga peste el un fir subtire de ulei de masline.
L-am lasat sa mai creasca (la loc caldut) aproximativ 15 minute. Din loc in loc l-am apasat cu degetele si am presarat ace de rozmarin si sare de Himalaya.
In cuptorul preincins am lasat-o sa se coaca pana cand s-a rumenit usor de tot pe deasupra. Timpul de coacere difera in functie de aragaz si de cat de gros este aluatul.
Am lasat-o sa se raceasca putin pe un gratar de sarma, acoperita cu un prosop curat.
Apoi am taiat-o felii/bucati.
Este foarte, foarte buna! Desigur.... prefer sa nu amintesc de berea rece care ar trebui sa fie OBLIGATORIE :) Berea mea nu a incaput in poza :))))
* *
*
Cu alta ocazie... aceeasi reteta, dar am folosit sare grunjoasa in loc de sare de Himalaya
Alta focaccia, aceeasi reteta, dar am folosit ulei aromatizat cu peperoncino
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu