1 martie 2016

Maioneza cu galbenus fiert


Dupa cum mai spuneam.... in urma cu mai multi ani nu puteam sa cred ca vreodata as putea face o maioneza fara galbenus fiert. Ei bine, acum fac mereu maioneza doar cu galbenus crud, DAR in functie de preparatul la care urmeaza sa o folosesc... uneori apelez la "vechile obiceiuri" :) 

Am folosit: 

- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 1 limgurita mustar
- zeama de lamaie (dupa gust)
- putina sare

Am pus intrr-un castron galbenusul fiert si cel crud. Am adaugat sarea si mustarul.


De data aceasta am folosit lingura de lemn - nu mixerul. Am zdrobit cat am putut de bine galbenusul fiert si l-am omogenizat cu celelelate ingrediente. Am adaugat apoi in fir subtire (din cand in cand) uleiul, amesteccand continuu 


Am continuat pana cand am incorporat tot uleiul.


La final am adaugat zeama de lamaie.
Gata maioneza!

Cu lingura de lemn - procesul tehnologic este mai lent, dar parca simt mai bine maioneza :) 


De data aceasta am folosit-o la salata de vinete. A fost Yamiiii!!! :) 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu