Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu spor,
In luna MAI - gazda provocarii, Sidonia Toncean - ne-a spus ca putem gati ce vrem de pe blogul ei. Buna treaba! :)
Am pregatit aceasta friptura cu oarecare frica pentru ca mi-a fost teama ca va iesi uscata - ceea ce nu ar fi fost tocmai pe placul meu :)
Am folosit:
- bucati de pulpa si cotlet de miel
- 1 morcov
- ardei rosu si galben
- usturoi verde
- sare, piper
- rozmarin
- foaie de dafin
- ulei de masline
Am decongelat carnea in frigider. Apoi am tinut-o vreo jumatate de ora in apa rece. Am tamponat-o cu servetele si apoi am condimentat-o cu sare, piper si rozmarin - totul din belsug :) Am lasat sa curga peste ea si un fir de ulei de masline.
Am pus carnea intr-un bol pe care l-am acoperit ermetic cu folie alimentara. L-am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi am uns cu ulei de masline o forma de yena (cu capac).
Am curatat morcovul si l-am taiat rondele. Am feliat cate jumatate din cei doi ardei.
Am pus bucatile de carne si am intercalat rondelele de morcov. Peste bucatile de carne am pus felii de ardei si usturoi verde.
Am adaugat o cana de apa, putina sare, foaia de dafin, ulei de masline si am pus capacul.
Am introdus friptura la cuptor pentru 2 ore. Timp in care am scos-o o singura data, am luat capacul, am luat cu lingura sos din forma si am turnat peste carne. Apoi am pus capacul la loc, am pus friptura iar in cuptor sa se continuie gatirea.
Dupa doua ore arata asa:
Intre timp am pregatit cartofi (noi) prajiti dupa reteta de AICI, desi mergea de minune un piure. Am facut o salata de castraveti cu rosii si friptura a mers ca uns. :)
A iesit aromata si suculenta.... nu a fost uscata deloc. Yupiiiii!!!!
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Doamne cat de bine e reusita reteta si arata intr-un mare fel !
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult de tot ca ai facut doua reteta de pe blogul meu, pentru aceasta Provocare !
Ma bucur ca/ti este pe plac :)
Ștergere