8 iunie 2016

Paine floare



Nimic mai simplu, dar de efect :) 

Am folosit: 

- 400 ml apa calduta
- 660 g faina alba tip 650
- 4 linguri ulei
- 1,5 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 7 g drojdie uscata

Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta deja: lichidele, condimentele, faina si apoi drojdia. Am setat programul 6 al masinii de paine - pentru framantare si crestere. Am pornit programul si am asteptat sa se faca aluatul.

Cand a fost aproape gata, l-am scos pe blatul de lucru infainat generos. Am taiat din el 6 bucati de  cate 150 g fiecare. Bucata care a ramas este mai mare si dupa ce i-am dat forma rotunda am pus-o in mijlocul formei de copt - in cazul acesta o forma rotunda de yena. In jurul ei le-am asezat pe celelalte formand in felul acesta o floare :) 



"Am lasat floarea sa creasca" aproximativ 20 de minute, in loc ferit de curenti de aer.
Inainte sa pun forma in cuptor, am uns floarea cu lapte si am presarat mac si susan.




Am copt painea la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
 Este pufoasa si foarte gustoasa.
 In plus, arata si foarte bine :) 




Cu unt si gem, cu unt si sunca..... cu slanina si ceapa.... :) 
Este grozava oricum :) 



Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 



Alte retete de paine:


...etc... :) 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu