3 iulie 2016

Parada lunii iunie 2016 - Traditie si gastronomie romaneasca



In luna iunie am fost gazda provocarii "Traditie si gastronomie romaneasca"
Tema propusa de mine a fost una foarte... gustoasa (zic eu...): fructele lunii iunie - capsune, cirese, visine, caise, corcoduse (zarzare), mere varatece, zmeura, mure, afine...
Spuneam ca: "incepand cu otetul de mere sau alt fruct, siropuri, gemuri sau dulceturi, placinte ori sosuri, licori bahice (visinata, etc).... orice este bine venit cu conditia sa fie TRADITIONAL. :) "

Cum luna iunie s-a incheiat... este cazul ca parada sa-si faca aparitia :) 

MARIA UDREA - alias Merisor - ne-a incantat cu un bulion de corcoduse/zarzare. Atat de tare mi-a placut ideea asta ca mi-am intins antenele urgent si am primit aproape 3 kg de corcoduse. Desigur.... am facut si eu acest bulion :) 

http://retetemerisor.ro/2016/06/bulion-de-zarzare.html/bulion-de-zarzare-8

Tot Merisor  ne ademeneste cu un compot de piersici. Are compotul acesta o culoare de-ti vine sa-l desfaci pe loc :) Yamiii!

http://retetemerisor.ro/2016/06/compot-de-piersici.html


GINA BRADEA,  initiatoarea acestui minunat proiect mi-a amintit de copilarie cu un compot de capsune. Doamne, cat de bun era! Nu am mai mancat de mai bine de .... 30 de ani....

http://pofta-buna.com/compot-natural-de-capsune/



Am pregatit si eu cate ceva.... ceva ce-mi place mult si-mi aminteste de persoane si lucruri foarte dragi mie <3



http://leniass.blogspot.ro/2016/06/compot-de-cirese-albe.html



http://leniass.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-cirese-albe.html



http://leniass.blogspot.ro/2016/06/gem-de-corcoduse-galbene.html


Doamnelor, va multumesc pentru participare!
Va doresc numai bine! <3



2 comentarii:

  1. Minunata si colorata parada!
    Imi place mult ce ai adus tu, as fura cate un borcan din fiecare. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Merisor! Multumesc pentru participare si pentru aprecieri <3
      Gemul de corcoduse inca poate fi preparat :) Te pup!

      Ștergere