Pentru acest sirop am adaptat reteta de baza pe care o folosesc pentru
siropuri din fructe - la rece.
Am folosit:
-1 kg visine
- 1 lingura sare de lamaie
- 1/2 lingurita salicil
- 0,800 ml apa
- 1,5 kg zahar
Am ales visine bine coapte. Le-am indepartat coditele si le-am spalat in doua ape.
Apoi le-am scos samburii.
Am adaugat salicilul si sarea de lamaie.
Am zdrobit fructele, am amestecat bine si apoi am pus capacul cratitei si am dus-o in frigider pentru doua zile.
A doua zi se amesteca in compozitie si se pune iar la frigider pana in ziua urmatoare.
Deja culoarea este mult mai intensa.
In urmatoarea zi, cand m-am hotarat sa finalizez siropul..... am scurs bine de tot fructele printr-o sita.
Intr-o cratita am amestecat apa cu zaharul pana cand acesta s-a topit complet.
NU am fiert, nu am incalzit acest sirop din apa si zahar.
Am amestecat sucul rezultat din fructele scurse cu siropul de zahar.
Cand lichidul a fost omogen,l-am turnat in sticle sterilizate, le-am pus capace si l-am pus in camara. Scurt si cuprinzator, nu? :)
Este foarte gustos si revigorant.
Gustul fructului se pastreaza perfect.
Noi il consumam diluat cu apa minerala sau plata - rece.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu