Am spus de multe ori si repet: ador conopida oricum ar fi gatita...
La cuptor am facut in multe feluri dar cu iaurt si nucsoara - nu :)
Asadar, astazi am hotarat sa incerc si aceasta varianta.
Am folosit:
- 1 conopida (aprox. 1 kg)
- 200 g cascaval
- 3 oua
- 200 g iaurt cu 3.5% grasime
- 2 linguri pesmet
- 30 g unt
- sare, piper
- 1 varf cutit nucsoara
Am desfacut buchetelele de conopida, le-am spalat si le-am pus sa fiarba in apa cu putina sare. Am lasat-o sa fiarba aproximativ 15 minute si apoi am pus-o intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Am uns o forma rotunda de yena cu o parte din unt. Am presarat pesmet si apoi am asezat bucatile de conopida, am rasnit piper, si am taiat bucatele untul ramas.
Am razuit o parte din cascaval si l-am adaugat peste bucatile de conopida.
Am batut ouale cu telul, am adaugat iaurtul, nucsoara si putina sare. Am omogenizat si am adaugat peste bucatile de conopida "imbracate" deja in cascaval :)
Nu am rezistat si am presarat din loc in loc cateva bucatele de ardei capia :)
Am pus forma in cuptorul incins si am lasat-o pana cand sosul s-a legat si conopida s-a rumenit usor.
Intre timp am razuit diferenta de cascaval si am adaugat-o repede peste conopida (tura a doua).
Am mai lasat-o in cuptor pana cand s-a topit si s-a rumenit frumos si relativ uniform...
In functie de cuptor... probabil vreo 10 minute....
Nu am avut rabdare sa se raceasca prea bine, pentru ca bucataria s-a umplut de o aroma minunata...
Am taiat o bucata si am mancat cu mare, mare pofta. Am simtit nevoia sa mai rasnesc un pic de piper...
Este o combinatie foarte buna si interesanta in acelasi timp :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Alte retete cu conopida:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu