Nimic nou sub soare.... paine normala.... plus un ou... plus seminte.... "muncita" de masina de paine si coapta in cuptorul aragazului.... Am spus tot, nu? :)
Rezultatul este neasteptat de bun....Pacat ca nu am presarat seminte pe deasupra.... ar fi fost mai fotogenica :)
Am folosit:
- 500 g faina alba tip 000
- 250 ml apa calduta
- 25 ml ulei de masline
- 12 g drojdie proaspata (cam 1/4 din pachet de 50 g)
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 2 linguri seminte de dovleac
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
- 1 lingura seminte de in
Am pus in cuva masinii de paine ingredientele in ordinea deja bine stiuta: prima data lichidele si apoi faina si drojdia.
Am setata programul 6 pentru framantare si crestere (la masina mea).
Am pregatit semintele.
La semanul sonor al masinii - ADD, am adaugat semintele si am lasat-o sa munceasca in continuare.
Cand aluatul a fost crescut l-am scos din cuva masinii pe masa de lucru...
... i-am dat forma si l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
L-am lasat sa mai creasca in tava 40 de minute si l-am crestat.
Am copt painea 45 de minute, la foc potrivit. A fost necesar ca dupa aproximativ 15 minute sa o "acopar" cu hartie de copt pentru ca dadea semne de rumenire excesiva :)
Asa-i cuptorul meu...!
Am invelit-o intr-un prosop curat si am asteptat sa se raceasca.
A iesit grozav de buna.
Coaja este destul de crocanta, nu foarte groasa si miezul este foarte fin,
Ma apucasem sa ciugulesc un colt.... dar brusc m-am desteptat si am taiat doua felii, am uns una cu unt, am adaugat cascaval si cativa germeni de ridichi. Am trantit cealalata felie peste si sandwich-ul astfel pregatit pe repede inainte, a aterizat 15 secunde in cuptorul cu microunde.
Bunatatea de pe lume! :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu