31 martie 2017

Spaghete cu spanac si usturoi - de post


Poate ca nu-i o farfurie foarte aratoasa, dar este foarte, forte gustoasa. 
Desigur, face parte din categoria "experimente reusite"

Am folosit:

- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper
- spanac (cat am luat de doua ori in mana)
- 4 sau 5 linguri ulei de masline

Desigur, am curatat si spalat spanacul foarte bine. Apoi l-am taiat/tocat putin.
Am curatat usturoiul si l-am taiat felii subtiri


Am pus uleiul intr-o cratita antiaderenta, am adaugat usturoiul si piperul. Nu am pus sare pentru ca urma sa folosesc rosii de la borcan si sunt sarate.


M-am ocupat putin si de cele 4 rosii...


Am fost atenta ca sa nu se arda usturoiul. Practic l-am calit foarte putin.... am adaugat rosiile si putin suc de rosii (zeama din borcan).


Am pus cratita iar pe foc si cand sosul format a scazut suficient am adaugat spanacul. 


Am pus capacul si in cateva minute a fost ... pierdut in sosul de rosii :) 


Am potrivit gustul de sare si am luat cratita de pe foc. Am pus capacul. 

Intre timp am fiert 220 g spaghete (fara ou) conform instructiunilor de pe pachet.
Le-am adaugat peste sos si le-am lasat sa se imprieteneasca cateva minute (sub capac)


Peste portia din farfurie am mai rasnit putin piper si am adaugat un fir subtire de ulei de masline.

Yamiiii!!!!






Nota personala:

- din cantitatile de mai sus au rezultat 2 portii generoase
- imi place sa pun spanacul crud in sos, nu-l oparesc inainte. In felul acesta nu-si pierde prea multe proprietati :) 


Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu