19 martie 2015

Paine cu bere neagra


Daca tot am facut paine cu bere alba - cum as putea sa nu fac si paine cu bere neagra?

Am avut nevoie de: 

- 200 g faina integrala de grau
- 600 g faina alba tip 650
- 460 ml bere neagra
- 17 g sare
- 10 g drojdie uscata
- 45 g unt 
-2 linguri ulei

La fel ca si la painea cu bere alba, am pus totul in cuva masinii de paine, avand grija ca drojdia sa fie ultimul ingredient adaugat sa fie drojdia.
Am folosit programul 8 (la masina mea) pentru amestecare si crestere aluat.
Si de data aceasta a rezultat un aluat cu suprafata fina si nelipicioasa.
Cand a fost gata, l-am scos pe masa de lucru infainata 


I-am aplicat cateva impachetari si i-am dat forma alungita pentru ca de data asta am vrut sa/l coc intr-o tava dreptunghiulara.


L-am lasat sa creasca aprox 15 minute si l-am crestat dupa inspiratia zero din momentul respectiv :)


Am mai crescut vreme de 15 minute si l-am pus la copt pentru aprox 40 de minute.


Dupa copt arata asa....







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu