29 martie 2015

Sos bechamel


Pentru acest sos, folosesc cantitati in functie de cat de mult sos doresc sa fac.

De obicei pentru fiecare 10 g faina, pun 100 ml lapte si 10 g unt.

Deci: 

- 50 g unt
- 50 g faina
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara

Pun untul intr-o cratita antiaderenta si-l las la foc mic pana  cand se topeste tot.


Adaug toata faina odata si amestec repede ca sa nu se formele cocoloase


Adaug laptele pe rand si amestec pana cand acesta este "inghitit" de faina cu unt



Dupa ce am terminat de incorporat tot laptele, adaug putina sare, piper si nucsoara (dupa gust). Piperul ar trebui sa fie alb, dar pe mine nu ma deranjeaza si daca este alta culoare. Oricum, nucsoara isi arata prezenta in sos. :) 


Am mai lasat sa fiarba aproximativ 5 minute amestecand continuu. 


Varianta aceasta este pentru un sos mai gros, dar se poate subtia cu putin lapte sau se reduce cantitatea de faina - in functie de preferinte. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu