Pentru aceste chiftele absolut delicioase am folosit:
- 4 cartofi mari
- o ceapa,
- un morcov
- 1 lingura pasta de gogosar
- o legatura patrunjel fin tocat (eu am avut congelat)
- sare, piper
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- o felie de paine veche
O parte din ingrediente sunt aici
Am spalat si fiert cartofii in coaja si dupa ce s-au racit putin i-am dat pe razatoarea mare
Am curatat ceapa si morcovul. Am tocat marunt ceapa, iar morcovul l-am dat pe razatoare. Intre timp am pus felia de paine in apa rece sa se inmoaie
Am facut o adunare generala cu toate ingredientele intr-un castron mai mare. Am adaugat si condimentele si apoi am framantat putin cu mana.
Am format chiftelutele si le-am asezat in tava tapetata cu foaie non stick
Am picurat putin ulei de masline pe fiecrae chiftea
Le-am copt aproximativ 15 minute (la cuptorul meu) pe o parte si apoi le-am intors cu grija. M-am folosit de o spatula.
Dupa ce le-am intors, le-am mai lasat in cuptor aprox 7 minute, pana s-au rumenit usor si pe cealalata parte
Le-am "adunat" cu grija. NU au ou sau cascaval si sunt usor "imprastiabile" :)
Le-am mancat cu salata de ardei copt si masline.
Am presarat fulgi chilli.
Se fac usor si sunt tare gustoase.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Sunt f bune si pot avea in compozitie si ciuperci.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita, aprecieri si sugestie :)
ȘtergereO idee f buna mulțumesc !
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te astept cu impresii :)
ȘtergereSuper idee ,noi in moldova mai punem si usturoi,ies super bune.Chiar maine le fac,arata super.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru precieri si pentru vizita!
ȘtergereDa, sunt sigura ca sunt foarte bune si cu usturoi. Desi imi place mult usturoiul, ma feresc sa-l folosesc uneori pentru ca nu-i place copilului :)
O zi minunata !!!
Mâine asta va fi meniul la mine acasă.
RăspundețiȘtergerePofta buna! <3
Ștergere