22 martie 2016

Pizza salami


Dupa pizza cu ton  si porumb si pizza picanta - urmeaza pizza salami.

Pentru aceasta pizza am folosit: 

Pentru blat:
- 500 g faina tip 650
- 300 ml apa calduta
- 40 ml ulei de masline
- 25 g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- oregano

Pentru topping
- salam uscat
- ciuperci crude
- masline negre
- ardei capia
- mozzarella

Pentru sos: 
- 300 ml suc de rosii (home)
- piper proaspat rasnit
- oregano
- sare

 Prima data am pus sucul de rosii intr-o cratita mica impreuna cu cateva crengute de oregano, piper proaspat rasnit si sare. L-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut. Apoi l-am lasat sa se raceasca.

Intre timp am pregatit aluatul pentru pizza cu ajutorul masinii de paine.
Am pus toate ingredientele in cuva masinii respectand ordinea: prima data lichidele - adica apa, uleiul si apoi prafurile... sarea, zaharul, oregano si faina. La final am adaugat drojdia. Am setat masina pe programul 6 (la masina mea) si am lasat-o sa-si faca treaba.

Intre timp am pregatit topingg-urile.

Cand aluatul a fost  aproape gata (nu l-am lasat sa creasca de tot in masina), l-am scos si
 l-am impartit in doua. Aluatul rezultat este unul moale si fin. Cu mainile unse cu ulei l-am intins direct pe  hartia de copt. 




Am uns blatul de pizza cu sosul de rosii racit. Am distribuit apoi feliile de salam si ciuperci cat de cat uniform.


Au urmat maslinele si ardeii


Am pus tava in cuptorul preincins pentru aproximativ 10 minute. 


Apoi am scos tava si am adaugat mozzarella data pe razatoare.


Peste alte 10 minute era coapta si arata asa :) 



Au rezultat 2 pizza in tava cu diametrul de 30 cm.... prea putin :) 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu