22 mai 2016

Blat de tort cu nuca


Blatul cu nuca  este de multa vreme o provocare pentru mine.... Oare de ce? :))))

Am folosit: 

- 5 oua
- 100 g zahar
- 75 g nuca macinata
- 50 g faina tip 000 
- 1/2 esenta de rom
- 1 lingurita praf de copt
- un praf sare

Acestea au fost ingredientele.


Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cateva minute, apoi am adaugat tot zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit complet. Am adaugat apoi galbenusurile si esenta de rom.


Am omogenizat si apoi am adaugat faina, praful de copt si nuca macinata - toate odata.


Am amestecat totul cu ajutorul telului para, cu miscari lente de sus in jos, astfel incat sa nu iasa aerul din spuma de albus.



Am turnat compozitia in tava cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt. 
Tava are diametrul de 22 cm.
Am nivelat putin compozitia si am pus blatul la copt pentru 30 de minute (la cuptorul meu), la foc potrivit.



Dupa 30 de minute am facut testul cu scobitoarea si am constatat ca blatul este copt.
 Arata asa:


L-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar de sarma.


Cand a fost complet rece, l-am taiat in trei cu un cutit foarte bine ascutit.




Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 



Nota personala:

- se face foarte repede - din momentul in care am pornit mixerul pentru albusuri si momentul in care l-am turnat in tava pentru copt.... au trecut fix 15 minute :) 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu