29 iunie 2017

Taitei de casa din faina integrala


La fel ca si atunci cand  fac taitei doar din ou si faina si pentru taiteii din faina integrala
 mi-am facut niste "repere". 

Sparg 3 oua de casa si le cantaresc (sparte), adaug eventual cateva linguri de apa, astfel incat cantitatea totala de ou plus apa sa fie 180 g.

Bat putin ouale si le adaug peste faina pregatita deja intr-un bol (mai exact 320 g faina integrala). Incet, incet incorporez tot mai multa faina si in cele din urma obtin un aluat vartos.  Il framant pe blatul de lucru infaiat pana cand devine neted.
In ultima vreme am recurs tot mai des si la ajutorul masinii de paine pentru a framanta acest aluat. Are program pentru aluat de paste si uneori "ma mustra constiinta" daca nu-l folosesc 😜😜😜

indiferent de metoda de obtinere al aluatului, dupa ce este gata il acopar cu folie alimentara si-l las sa se odihneasca 20 - 30  minute.
Dupa aceasta pauza, il aplatizez putin si apoi il intind cu sucitorul.  Il tai felii late de 3 sau 4 degete si apoi il intind cu ajutorul masinii de taitei din dotare 😇
Cand am ajuns la grosimea dorita las fasiile de aluat sa se usuce putin si apoi le tai cum doresc. Mie imi plac taiteii integrali doar lati, tip tagliatele - dar daca este "cerere" ii tai si fidea 😑

Dupa cum ii tai ii pun rasfirati pe o fata de masa, preferabil din bumbac si-i las sa se usuce in continuare. Din cand in cand, cu varful unui cutit ii "afan" putin ca sa nu se lipeaca. 
Cand sunt complet uscati, ii iau cu mare grija (ca sa nu se rupa prea tare) si ii pun in cutii de carton captusite cu servetele de masa sau pungi de hartie. Ii pastrez astfel, in camara pana cand ii folosesc, poate chiar si o luna...





Sunt foarte gustosi. Mie imi plac grosav cu un sos simplu de rosii, usturoi si busuioc sau cu pesto de leurda. Wau!!!! Tare, tare gustosi sunt!!!

Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu