- 1,2 litri lapte
- 5 oua
- 200 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 2 lingurite amidon
Am separate galbenusurile de
albusuri.
Am pus laptele la fiert
impreuna cu 100 g zahar si zaharul vanilinat.
Apoi am mixat foarte, foarte
bine albusurile cu diferenta de zahar
.
.
Cand laptele a inceput sa
fiarba, am dat focul foarte mic si cu o lingura am luat albus incercand sa fac
niste bulgari cat mai uniformi. Am pus in cratita doar 4 sau 5 pentru ca in
timp ce “fierb” se umfla. I-am tinut fix 2 minute pe fiecare parte. Cand au
fost gata, i-am scos cu paleta intr-un castron si am continuat operatia pana am
terminat tot albusul.
Am luat apoi laptele de pe foc
si in timp ce acesta se racea, am amestecat galbenusurile cu 2 lingurite de
amidon. Am adaugat apoi galbenusurile peste lapte si am amestecat bine cu
telul, in felul acesta s-au omogenizat foarte bine si resturile de albus din
lapte. Am pus totul din nou pe foc pana cand compozitia a inceput sa se
ingroase putin si totul s-a transformat intr-o crema lichida delicioasa. (Uneori pun doar zaharul vanilinat in lapte atunci cand il pun pe foc, iar zaharul il frec impreuna cu galbenusurile si amidonul.)
Calda, crema se toarna peste norisorii de albus.
SUPER!
vaai! de câtă vreme îmi doresc și eu să încerc laptele-de-pasăre! arată foarte bine!
RăspundețiȘtergereDorinta trebuie indeplinita si asteptarea trebuie sa ia sfarsit ! :)
Ștergere