27 ianuarie 2015

Ciorba de varza dulce cu afumatura


Aceasta ciorba este in topul preferintelor lui Vasi si... automat si al nostru :)
Cu afumatura sau nu, de post sau de dulce, tehnica de lucru este aceeasi :)

Postez aceasta reteta asa cum o fac eu.

Am folosit:

- varza dulce
- 1 ceapa medie
- pasta de ardei sau ardei tocat
- muschi afumat (home)
- foaie de dafin, sare, piper

Prima data am taiat muschiul bucati si l-am pus la fiert. Ca o paranteza... mie mi-ar place  ca in loc de carne macra, cum este muschiul acesta, sa pun niste kaizer sau niste coaste afunate..., dar gusturile mele nu coincid intotdeauna cu a celorlalti membri ai familiei. Oricum... da gust bun ciorbei...

Apoi am tocat ceapa si impreuna cu pasta de ardei, foaia de dafin, putina sare si piper,
 le-am pus la calit.


Am inceput sa toc varza si am adaugat-o peste ceapa si pasta de ardei


 Am lasat-o la calit pana cand zeama care a lasat-o a scazut complet.


Am adaugat bucatile de muschi impreuna cu apa in care a fiert.


Am completat cu apa


Am lasat sa fiarba inca vreo 10 minute, am potrivit gustul de sare si piper, iar apoi am adaugat suc de rosii ... tot home...


 A iesit foarte gustoasa. Nu ma asteptam ca in vremea asta sa gasesc o varza atat de gustoasa. Cu marar verde a capatat un plus de savoare. Sotul si-a pus si smantana.


Alte ciorbe de varza dulce.... cu carne, cu carnat sau alte afumaturi....











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu