Aceasta ciorba este in topul preferintelor lui Vasi si...
automat si al nostru :)
Cu afumatura sau nu, de post sau de dulce, tehnica de lucru
este aceeasi :)
Postez aceasta reteta asa cum o fac eu.
Am folosit:
- varza dulce
- 1 ceapa medie
- pasta de ardei sau ardei tocat
- muschi afumat (home)
- foaie de dafin, sare, piper
Prima data am taiat muschiul bucati si l-am pus la fiert. Ca
o paranteza... mie mi-ar place ca in loc
de carne macra, cum este muschiul acesta, sa pun niste kaizer sau niste coaste
afunate..., dar gusturile mele nu coincid intotdeauna cu a celorlalti membri ai familiei. Oricum... da gust bun ciorbei...
Apoi am tocat ceapa si impreuna cu pasta de ardei, foaia de
dafin, putina sare si piper,
le-am pus la calit.
Am inceput sa toc varza si am adaugat-o peste ceapa si pasta
de ardei
Am adaugat bucatile de muschi impreuna cu apa in care a
fiert.
Am completat cu apa
Am lasat sa fiarba inca vreo 10 minute, am potrivit gustul
de sare si piper, iar apoi am adaugat suc de rosii ... tot home...
Alte ciorbe de varza dulce.... cu carne, cu carnat sau alte afumaturi....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu