Pot spune doar atat: adoram aceasta ciorbita
Am avut nevoie de:
- ciuperci
- o ceapa medie
- o lingura pasta de ardei (home made) sau ardei tocat
- iaurt
- 3 catei de usturoi
- 2 sau 3 linguri de ulei
Prima data am tocat ceapa
Am spalat ciupercile si apoi le-am tocat. Le-am pus in cratita impreuna cu ceapa, pasta de ardei si putina sare
Am pus totul pe foc si cand zeama lasata de ciuperci a scazut, am adaugat doua cani de apa fierbinte si iaurtul. Am lasat sa dea cateva clocote. Fiecare pune cata apa doreste.... in functie de cat de "deasa" vrea sa fie ciorba. Am potrivit gustul de sare si piper. Cine doreste ca ciorba sa aiba o zeama putin mai consistenta, poate adauga in iaurt o lingurita de faina, dar daca ciupercile sunt de padure - nu este cazul :)
Dupa ce am oprit focul, am adaugat 3 catei de usturoi tocati foarte fin. Am pus capacul si GATA! :)
Mmmmm!!!! Cu ardei iute....
Hmmmm cat de buna trebuie sa fieeeeee !Arata minunata....
RăspundețiȘtergereSti ce am facut eu ieri ?Am pus la congelator ciuperci, pentru la iarna...asa ca sigur am sa fac si eu.
Multumesc pentru idee...te tzuc !
Cu placere!
ȘtergereCu ciuperci de padure ciorba este si mai gustoasa, DAR asa cum mai spuneam pe undeva - nu recomand nimanui sa le foloseasca daca nu le cunoaste foarte bine. :)