23 ianuarie 2015

Prajitura cu fructe si bezea



Am mancat pentru prima data, aceasta prajitura la o prietena si de atunci o fac si eu mereu.

Am avut nevoie de:

- 180 g unt
- 100 g zahar + 250 g
- 250 g faina
- 5 oua
- zahar vanilinat
- coaja de lamaie
- praf de copt

Am separat ouale. Am mixat bine galbenusurile cu zaharul si apoi am adaugat untul, zaharul vanilinat, praful de copt, coaja de lamaie si faina.

Am pus coca in tava tapetata cu hartie de copt si am intins-o cat de bine am putut. Nu este tare, dar nici moale ca pandispanul :)





Am adaugat fructele, care de data aceasta au fost prune.




 Am bagat tava la cuptor si am lasat/o sa se coaca cam de jumatate.... vreo... 15 minute. Am scos tava si am turnat peste spuma de albusuri facuta intre timp. Aici era nevoie de cele 250 g zahar :)

Dupa alte 15 - 20 de minute (depinde de cuptor) arata asa...


Rece... 


Nu as putea spune ca-i mai buna cu un anume fruct. Ii la fel de buna cu orice fruct si chiar si cu dulceata

Am facut cu caise si-i grozava....




...am facut cu visine si ii.... grozava :)



Aceeasi Marie - cu alta palarie :) 
Aici - cu piersici si prune :) 







Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu