In urma cu mai multi ani, pentru mine diplomatul era ceva
imposibil :) Lucrul cu gelatina era
extrem de complicat. Am studiat mult si in cele din urma am hotarat sa fac
aceasta reteta, pe care am luat/o... de numai stiu unde. Imi pare rau... Mi-a iesit din prima si de atunci am mai admirat multe retete si torturi
diplomat, dar nu am avut niciodata curaj sa fac alta
Am avut nevoie de:
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 3 galbenusuri
- 1/2 kg frisca
- 3-4 pliculetze zahar vanilinat
- 3 albusuri spuma
- 20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa
caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
- fructe
- piscoturi
In reteta originala se separat albusurile de galbenusuri si
albusul batut spuma se amesteca cu frisca.
Eu, de data asta nu am facut asa :)
Am pus intr/o cratita ouale intregi, le/am batut putin cu
telul, am adaugat apoi zaharul, zaharul vanilinat si laptele. Am pus cratita pe
foc (mic) si am continuat sa bat pana cand crema s/a ingrosat putin... ca o
ciulama.
Stafidele au stat si ele in lapte
Am batut frisca si am amestecat/o cu ... ciulamaua :) si
gelatina topita la baie
de abur
Intr-o forma pe fundul careia am asezat folie transparenta,
am aseazat felii de fructe - clementine
si kiwi
Peste fructe am turnat cu grija o parte din compozitie, am
pus si niste piscoturi trecute prin sirop de visine.
L-am pus la frigider pana a doua zi
Am rasturnat tortul si am scos folia alimentara.
M-a chinuit putin talentul ...
Elena arata foarte bine ,o sugestie daca imi permiti peste tort mergea putina gelatina (tort gel care este pt tarte )incolora pacat ca nu ai si sectiune pupici sunt dorina sasu
RăspundețiȘtergereBuna sugestie, Dorina! Cu siguranta o voi pune in practica. Multumesc si te pup!
Ștergere