Pentru blat:
-8 oua
-8 linguri zahar
-3 linguri ulei
-2 lingura apa
-7 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 praf de copt
-1 vanilie
Mousse
de ciocolata:
- 200 g ciocolata (eu am
folosit cu lapte)
- 150 + 200 ml frisca lichida
- 5 g gelatina
Mousse de visine:
-400 g zmeura congelata
-4 linguri zahar pudra
-5 g gelatina
-300 ml frisca
Sirop:
- 200 ml apa
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri esenta de rom
Glazura:
- 120 ml frisca lichida
- 200 g cicolata (eu am pus 100 g cu lapte si 100 cu 54%
cacao)
Am mixat foarte bine
albusurile cu zaharul si zaharul
vanilinat. Pe rand, am adaugat uleiul si apa. Am mixat bine dupa fiecare si
apoi am adaugat tot pe rand galbenusurile. Am lasat mixerul la o parte si am
inceput sa incorporez cu telul faina cernuta cu cacao si praful de copt. Am
copt blatul in tava cu diametru 28 cm si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua.
Am pus gelatina la hidratat in 2 linguri de
apa. Intr-un vas, la baie
de abur am pus 150 ml frisca lichida si ciocolata rupta bucati. Am amestecat
pana cand s-a topit ciocolata. Am dat vasul la o parte si am topit gelatin ape
baie de abur. Cand aceasta a fost topita am amestecat-o cu ciocolata si dup ace
s-a mai racit putin am adaugat si 200 ml frisca batuta.
Am amestecat zaharul pudra
cu zmeura, apoi le-am zdrobit foarte bine
Piureul format l-am incalzit
pana aproape la fierbere, apoi l-am strecurat pentru ca voiam sa ramana doar
sucul, fara “samburii” aceea mici de la zmeura. Am adaugat apoi gelatina
hidratata si topita ca la mouse-ul de ciocolata. Am batut foarte bine 300 ml frisca si am
incorporat siropul de zmeura.
Am fiert apa cu zaharul
cateva clocote, iar cand s-a racit am adaugat esenta de rom.
Am montat tortul astfel:
In tava cu inel detasabil in care
am copt blatul am montat tortul. Am pus
blat insiropat, mouse de zmeura, mouse de ciocolata si iar blat insiropat. L-am
invelit in folie alimentara si l-am lasat la frigider pana a doua zi cand l-am
rasturnat din forma inainte cu vreo ora
de a pune glazura pe el si de a-l orna.
Am topit ciocolata in frisca
amestecan continuu, apoi am turnat-o pe tort si am intins-o cat de bine am
putut. Am ornat cu frisca si zmeura.
Sunt fan combinatii de genul ciocolata si fructe :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu