Sursa acestei retete este o vecina.... no, poate ca ea o are
de pe internet sau de la bunica ei
Am avut nevoie de:
- 500 g ardei iute
- 3 cepe (eu am pus ceapa rosie)
- 1 morcov
- 3 sau 4 legaturi leustean si/sau marar
- 1 lingura zahar
- 4 linguri sare de sac
- otet
Am curatat si taiat fideluta ceapa, am curata si taiat
rondele morcovul si am tocat leusteanul. In ultimul moment am renuntat la marar
si bine am facut, dar data viitoare voi face cateva borcane si numai cu marar
:)
Am adaugat sarea si zaharul...
Am amestecat bine...
Am pus in borcane, am indesat putin si am turnat otet cat a
incaput astfel incat borcanul sa fie plin.
Se mai adauga otet daca este cazul si se pun capacele. GATA!
Nu se sterilizeaza!
Parerea mea este ca sunt foarte, foarte buni si ca arata
bine si sunt... "ALTFEL" :)
Cu o ciorba de oricare ar fi ea, dar mai ales cu o ciorba de
fasole boabe - merg de mi-nu-ne :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- se poate adauga si fasole pastai, taiata bucati de cca 1 sau 2 cm.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Problema e ca nu-si pastreaza culoarea . Nu stiu de ce dar la mine se fac toti ardeii iuti galbeni
RăspundețiȘtergereNu inteleg... cum adica se fac galbeni? Nu am patit asta niciodata... Nici cu cei conservati in felul acesta si nici cu cei conservati in otet, asa ca aici http://leniass.blogspot.ro/2015/01/ardei-iuti-in-otet.html
Ștergere