Imi place mult pentru ca nu-i o reteta cu cantitati exacte.
Am avut nevoie de:
- castraveti (logic, nu?)
- otet
- sare
- zahar
- boabe de piper
- boabe de mustar
- foi de dafin
- marar, telina
- morcov
- ceapa
- usturoi
- hrean
Am spalat castravetii si le-am taiat capetele. Nu ma
intrebati de ce fac asta.... asa-mi place sa fac :)
I-am asezat frumos in borcane de 0.800 ml, iar printre ei am
strecurat felioare de ceapa, usturoi, morcov , hrean si foi de dafin. De
asemenea, telina si mararul si-au gasit si ele locul... mai mult la fundul
borcanului :)
In cele din urma, m-am hotarat sa le pun si otetul si am pus fix pana la semnul indicat de gingasul meu degetel :lol: , adica pana la limita superioara a portiunii cu zgrunturi. Zic bine? :)
Cu multa gratie, a aterizat in fiecare borcan cate o
lingura de zahar
... urmata de o lingurita de sare....
Boabele colorate de piper si boabele de mustar "au pus
capacul" :)
Dupa aceea, fiecare borcan a trecut pe la robinet si si-a
luat portia de apa chioara :)
Le-am pus capacele si le-am facut sa blonjeze intr-o cratita
cu apa pe fundul careia am pus niste stiri expirate :-D
Dupa 40 de minute de la prima bolboroseala, am oprit focul
si le-am lasat sa se raceasca in cratita.
A doua zi aratau asa :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Ce faină rețetă! :) Haioasă și foarte plăcută de citit! Mulțumesc pentru zâmbetele provocate! :)
RăspundețiȘtergere:))) Multumesc, Rita! Aprecierile venite din partea ta ma coplesesc!
ȘtergereComentariul tau m-a determinat sa recitesc textul.... oare cum mi-o fi venit sa scriu asa? :))))))
Asa ii fac si eu am invatat de la mana mea
ȘtergereSunt foarte buni, nu-i asa? :)
Ștergere