Stiu ca multa lume ar spune... "pastai de
fasole... bla...". La mine se zice simplu: "fasole verde" -
chiar daca-i galbena :lol:
Reteta asta ii tot mostenire de familie, si spun asta pentru
ca mama asa face fasolea pentru iarna de cand ma stiu eu :) Procedam dupa cum
urmeaza :)
Am avut nevoie de:
- fasole
- ardei gras,
- rosii
- verdeata (noi preferam patrunjelul)
- putin ulei (cat sa unga fundul cratitei)
- sare
Am tocat toate legumele si dupa ce am pus uleiul in cratita, am pus un strat
de fasole, unul de ardei, unul de rosii... verdeata... sare (normal - nu un
strat care sa albeasca legumele) si tot asa pana cand se termina toate.
Am pus cratita pe foc si dupa ce au inceput sa scada - am inceput sa amestec mai des ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Daca in timpul gatirii zeama lasata de legume scade prea mult, se poate adauga putina apa, astfel in cat atunci cand punem conserva in borcan sa aiba si putina zeama (asa cum se vede si in poze)
Daca in timpul gatirii zeama lasata de legume scade prea mult, se poate adauga putina apa, astfel in cat atunci cand punem conserva in borcan sa aiba si putina zeama (asa cum se vede si in poze)
Este gata cand fasolea este fiarta.
Am pus fasoea pregatita astfel in borcane si am sterilizat aprox 30 min.
Am lasat-o sa se raceasca in cratita in care am
sterilizat si gata.
Se poate manca si rece direct din borcan sau se poate face o delicioasa ciorba... si
de ce nu o garnitura pentru felul doi .
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Hello, hello. Am mai primit astazi niste fasole ,vreau sa-mi pregatesc tot,dar cred ca numai maine dimineata ajung sa o pun pe foc. Te rog sa-mi spui in privinta apei. In borcan trebuie sa fie si lichid pana sus, sau numai putin pe fundul borcanului.Exact asa fac si eu, dar fara rosii, numai straturi de fasole, morcovi rondele,ardei rosu frunze si..again.Si ulei ceva mai mult. Apa deloc. Si nu o las sa se fiarba chiar de tot ca o mai pregatesc cand o consum. Acuma vreau sa o fac asa-gata. Multumesc. Pupici
RăspundețiȘtergereAm uitat sa spun ca am citit ca ai zis despre apa cum se vede in borcan, dar is cam chioara si zau ca nu vad lichidul, decat daca e pana sus, Scuze. Pupici.
RăspundețiȘtergereSanda, in borcan poate sa fie apa sau nu. Este in functie de cat de mult fierbi fasolea si legumele. Nici eu nu adaug apa in timpul prepararii decat daca legumele nu lasa sufcienta zeama ca sa se faca in suc propriu. Nu-i neaparat o regula sa fie pana la jumatatea borcanului sau pana sus...
ȘtergereImi cer scuze pentru ca am raspuns tarziu mesajelor tale... dar am fost oleaca "dusa" :)