18 februarie 2015

Ficatei de pui cu sos de ceapa


Am avut nevoie de: 

- 700 g ficatei de pui
- 2 cepe albe mari
- 1 ceapa rosie potrivita
- 2 linguri pasta de gogosar
- 8 catei de usturoi
- 5 rosii din conserva
- patrunjel verde (eu am avut congelat)
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- ulei pentru prajit ficateii/calit legumele

Eu am inceput prin a curata ficateii de eventuale pielite nedorite. Apoi i-am spalat, i-am pus intr-un castron si am turnat lapte peste ei. In felul acesta se fac moi si au un gust foarte bun.

Apoi am tocat ceapa si impreuna cu pasta de ardei, foaia de dafin, vreo 3 linguri de ulei si tot atatea de apa - au aterizat intr-o cratita. Am adaugat putina sare si am calit pana cand ceapa a fost aproape facuta. Am adaugat si rosiile, ocazie cu care am pus in functiune blenderul vertical si le-am pasat direct in cratita. In felul acesta s-a "fleciuit" si o parte din ceapa si sosul a devenit mai fin.


Am mai adaugat o cescuta de apa, am mai lasat totul sa fiarba aproximativ 5 minute si apoi am adaugat patrunjelul si  6 catei de usturoi zdrobiti si tocati. Au mai dau doua clocote impreuna, am pus capacul si gata! 



Intre timp m-am ocupat si de ficatei. I-am scurs de lapte, i-am spalat cu apa rece si i-am pus pe servetel absorbant. Apoi i-am prajit in cateva linguri de ulei, FARA SARE. Cand au fost aproape facuti am adaugat 2 catei de usturoi taiati felii.

Am facut astfel incat ficateii ai fost gata de prajit in acelasi timp cu sosul. 

Am adaugat sosul in cratita cu ficateii, am amestecat si in trei minute totul a fost gata, numai bun de mancat cu mare pofta

O mancare destul de ieftina, usor de facut si foarte gustoasa.

Noi am mancat cu piure de cartofi, dar sunt foarte buni si doar cu paine si muraturi sau salata.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu