Admir de ceva vreme aceasta prajitura, motiv pentru care am
si distribuit-o pe pagina de facebook
Sursa este aici
Voi scrie reteta exact ca in bogul respectiv...
Pentru blat:
- 3 x 3 albusuri de ou
- 3 x 60 g zahar
- 3 x 60 g seminte de mac
- 3 x 1 linguri de faina
- 3 x 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 9 gălbenușuri de
ou
- 100 g zahăr (se poate pune si mai mult)
- 4 pachetele de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- 500 ml lapte
- 250 g unt sau margarina (eu am pus unt)
Am inceput prin a pune cantitatile de prafuri (faina, mac,
praf de copt) in 3 boluri... ca sa nu stau sa cantaresc de fiecare data :) pentru ca blaturile se fac separat.
Deci am mixat bine de tot 3 albusuri cu 60 g de zahar si
apoi am incorporat cu atentie continutul unui bol.
De data aceasta eu am copt blaturile in tava de tort care
are diametrul de 28 cm pentru ca nu am avut tava dreptunghiulara potrivita. Am
tinut blatul in cuptor aprox 10 minute (dupa cuptorul meu)
Se intelege ca am repetat operatiunea de mai sus inca de
doua ori :)
Am lasat blaturile sa se raceasca complet, timp in care am
facut crema.
Intr-un bol am amestecat cele 5 linguri de faina cu zaharul
si zaharul vanilinat. Am adaugat apoi galbenusurile si putin lapte. Cand pasta
a fost omogena am adaugat-o peste cei 500 ml de lapte din cratita pusa pe foc.
Am fiert amestecand continuu pana cand s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat-o sa
se raceasca. Cand a fost complet rece am adaugat cate o lingura sau doua la untul frecat la temperatura camerei pana cand am incorporat toata crema de ou si vanilie.
Am impartit crema aproximativ in trei si am umplut blaturile
... cand m-a chinuit talentul si am ras niste ciocolata
peste crema :)
Sectiunea cam asa arata....
Asta am mancat azi dimineata inainte de cafea
Varianta a doua:
Blatul este facut exact ca mai sus pentru ca aveam albusuri in congelator, dar crema este facuta din budinca de vanilie amestecata cu unt. Este o "copie" buna, dar nu-i la fel :)
01 Martie 2016
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
* *
*
Prajitura aceasta este atat de gustoasa incat daca apucati sa o faceti odata... va sta gandul mereu la ea. In plus, poate juca rolul unui tort cu mare, mare succes.
Antoanela Paleru a indragit-o atat de mult incat a pregatit-o de foarte multe ori si a stat pe masa familiei in momente importante din viata lor. Drept dovada stau urmatoarele (doar cateva) fotografii pe care pe care mi le-a pus la dispozitie cu mare drag.
Multumesc, Antoanela! 💗
Ce înseamna 3×3 galbenuse,și3×60g și 3×1 linguei praf de copt multumesc
RăspundețiȘtergereAtentie! Am spus 3 x 3 albusuri :)
ȘtergereDin cate se poate vedea si din poze si explicatii - am facut 3 blaturi. Fiecare blat a fost pregatit separat si copt separat. Primul trei insemana numarul blaturilor si apoi dupa semnul "X" urmeaza cantitatea de ingredient care intra in compozitia fiecarui blat. Imi pare rau daca nu este clar.... nu ma pricep sa explic mai bine....
Mulțumesc eu că existați ������
RăspundețiȘtergereVa pup si va mai astept!!! :)
ȘtergereMinunată rețeta! As vrea să o încerc curând. Spuneti-mi vă rog, în crema de ouă ați incorporat și albuș bătut spumă? Că în poză asa pare, și dacă da, câte albușuri? Mulțumesc, Daniela
RăspundețiȘtergereCategoric NU! Daca as fi adaugat as fi mentionat. Ce se vede in poza este untul spumat si este faza in care se incorporeaza in crema de vanilie.
ȘtergereMultumesc pentru aprecieri si astept impresii despre prajitura (atunci cand o veti face) :)