Sursa acestei prajituri este blogul Cerrei
Nu ma apuc sa o laud, dar stiu sigur ca iubitorii de ciocolata ar fi incantati sa guste macar o bucatica
Am avut nevoie de:
- 200 g nuci macinate
- 150 ml ulei
- 100 g fructoza
- 3 oua intregi
- 60 g ciocolata mnim 74% cacao tocata marunt
- 200 ml kefir (eu am folosit iaurt)
- 70 g faina integrala de grau
- 70 g tarate de ovaz rasnite
- 1 plic bicarbonat de amoniu
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata minim 74% cacao
- 200 ml smantana pentru frisca
Am mixat ouale intregi cu fructoza. Am adaugat apoi iaurtul
si uleiul. Dupa ce s-au omogenizat bine am adaugat nuca macinata, faina
obtinuta din taratea de ovaz, faina integrala, ciocolata maruntita si
bicarbonatul de amoniu.
Am turnat totul in tava tapetata cu hartie de copt si am dat
la cuptor pentru aprox. 30 de minute (dupa cuptorul meu), dar cel mai bine se
face testul cu scobitoarea :)
Cand a fost rece am taiat-o patratele :)
Si am turnat peste ea glazura de ciocolata pe care am
obtinut-o topind ciocolata in smantana pentru frica. Am lasat sa se racoreasca
putin si apoi am turnat cu lingura peste bucatile de prajitura. Am ornat cu
fulgi de migdale :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu