Candva... spuneam ca voi lua caietul meu de retete de pe
vremea cand eram domnisoara.... si abia acum m-am tinut de cuvand. Am facut
prima prajitura din el, care era preferata mea. Este si acum... dar chiar nu am
mai facut-o de multa vreme.
Ei bine, stiu ca aceasta prajitura circula si cu denumirea
de "Prajitura Katy" sau "Prajitura cu foaie sfarmata".
Probabil ca una dintre aceste denumiri sa fie cea originala. Eu, de cand eram
copil o cunosc sub denumirea de "Prajitura Daniela".
Iata reteta :)
Si... sa trecem la treaba :)
Am mixat galbenusurile cu zaharul si apoi am adaugat laptele
si lingurita de bicarbonat
Am framantat bine aluatul si l-am impartit in 3 parti
aproximativ egale. Mi-am desenat conturul tavii pe hartia de copt si am intins foile cat am putut de bine. Aluatul este unul fraged, poate putin prea fraged
si poate ca trebuia sa mai pun o lingura de lapte in el....
In 8 - 10 minute, foaia este coapta :)
Pentru crema am folosit:
- o foaie sfaramata si 2 eugenii :)
-1/2 borcan gem de caise
- 2 linguri de cacao
- 1/2 pachet unt
- 1 sticluta esenta de rom
- 4 linguri de zahar pudra
- lapte cat sa moaie foaia sfaramata
Am amestecat totul si gata crema :-)
Am turnat-o peste foaie
Apoi am facut glazura/bezea :) dupa instructiunile din
caiet. Recunosc ca alta data mi-a iesit mai bine :)
Abia a doua zi m-am incumetat sa o tai pentru ca foile sunt
foarte casante :)
Aceeasi reteta. Este preferata, dar nu de fiecare data fac poze :)
Ador aceasta prajitura! E aratoasa si foarte buna!
RăspundețiȘtergereSunt perfect de acord :)
ȘtergereAdor aceasta prsjitura
RăspundețiȘtergereDaaaa, si mie imi place mult! :) Multumesc pentru vizita! :)
Ștergere