22 februarie 2015

Prajitura Daniela (Katy)

  
Candva... spuneam ca voi lua caietul meu de retete de pe vremea cand eram domnisoara.... si abia acum m-am tinut de cuvand. Am facut prima prajitura din el, care era preferata mea. Este si acum... dar chiar nu am mai facut-o de multa vreme.

Ei bine, stiu ca aceasta prajitura circula si cu denumirea de "Prajitura Katy" sau "Prajitura cu foaie sfarmata". Probabil ca una dintre aceste denumiri sa fie cea originala. Eu, de cand eram copil o cunosc sub denumirea de "Prajitura Daniela".

Iata reteta :)



Si... sa trecem la treaba :)

Am mixat galbenusurile cu zaharul si apoi am adaugat laptele si lingurita de bicarbonat


 Am frecat untura cu faina si apoi am unit cele doua compozitii :)


Am framantat bine aluatul si l-am impartit in 3 parti aproximativ egale. Mi-am desenat conturul tavii pe hartia de copt si am intins foile cat am putut de bine. Aluatul este unul fraged, poate putin prea fraged si poate ca trebuia sa mai pun o lingura de lapte in el....



In 8 - 10 minute, foaia este coapta :)



Pentru crema am folosit:

- o foaie sfaramata si 2 eugenii :)
-1/2 borcan gem de caise
- 2 linguri de cacao
- 1/2 pachet unt
- 1 sticluta esenta de rom
- 4 linguri de zahar pudra
- lapte cat sa moaie foaia sfaramata

Am amestecat totul si gata crema  :-)


Am turnat-o peste foaie


Apoi am facut glazura/bezea :) dupa instructiunile din caiet. Recunosc ca alta data mi-a iesit mai bine :)


Abia a doua zi m-am incumetat sa o tai pentru ca foile sunt foarte casante :)


 Este foarte, foarte buna! Este prajitura copilariei mele. Mama nu o facea, dar o matusa ma rasfata cu ea, iar la nunti o cautam pe farfurie :)  Nu stiu cum se facea ca acolo bezeaua era uscata si nu te murdareai pe maini de ea 






Aceeasi reteta.  Este preferata, dar nu de fiecare data fac poze :) 












4 comentarii: