Am facut astazi sarmale de post cu ciuperci de padure. Au
fost absolut delicioase
Am folosit:
- o ceapa
- o lingura pasta de gogosar/ardei
- marar si patrunjel verde
- sare, piper
- cimbru, chimen
- foaie de dafin
Am calit ceapa impreuna cu pasta de ardei.
Am spalat orezul in mai multe ape
Am tocat ciupercile....
DAR, inainte de toate am pregatit foile de varza :)
Am folosit varza dulce. Foile au fost oparite cu o zi inainte in apa cu otet si putina sare.
Acum am taiat cotoarele si am ajustat putin marimea si forma foilor.
Am adaugat apoi
ciupercile (congelate), orezul , verdeata, sare, piper, cimbru uscat.
Le-am lasat sa se cunoasca putin si apoi am invelit
sarmalele :)
Foile ramas le-am tocat si le-am pus pe deasupra sarmalelor
in oala
In oala am mai pus putin
chimen si foi de dafin
Inainte cu 10 minute de a stinge focul, am pus si sucul de
rosii.
M-am ars pe gura cu ele. Nu mai aveam rabdare :)
In combinatie cu ceapa sunt si mai gustoase. Nu stiu daca mai este cineva de acord cu mine, dar eu nu mai pot manca sarmalelsau alta mancare cu varza - fara ceapa.
Cu alta ocazie.... am facut cu ghebe.... Nu stiu daca pot spune cu certitudine ca unele au fost mai bune ca celelalte :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu