Tarta asta, sau placinta/tarta cum ii mai spune Cerra, m-a
facut aproape dependenta :).
Sursa este
[url=http://cerulina.wordpress.com/2013/03/30/placinta-tarta-cu-spanac-si-cascaval-la-tigaie/]aici[/url].
De-a lungul ultimelor 2 luni am mai facut si alte retete de
pe blogul Cerrei. Toate au iesit bine.
:-)
Am avut nevoie de:
- 300 g spanac crud
- 4 oua
- 3 linguri pline de faina de naut
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g branza bine scursa
- sare, piper
- cascaval
In tava de teflon, am pus putin ulei si apoi spanacul spalat
bine si putina sare. Am pus capacul. Din cand in cand am amestecat si am
urmarit pana cand zeama lasata a scazut aproape de tot, dar nu chiar de tot :)
Aceasta-i faina de naut :)
Cand am considerat ca-i scazut destul, am luat tigaia de pe
foc si am presat spanacul cu lingura de lemn
Intre timp am pregatit "aluatul" format din oua,
faina de naut, branza, sare, piper, praf de copt. Practic... am amestecat totul
la gramada :)
Am turnat peste spanacul din tigaie, am pus capacul si am
pus tigaia la foc mic
Am lasat pana cand compozitia de oua a crescut si nu a mai
fost cruda. Atunci am pensulat pe deasupra cu putin ulei (de masline - am
folosit eu).
Am presarat cascaval si am pus iar capacul pana cand acesta
s/a topit
Am scos totul pe farfurie si am presarat frunze
de ceapa verde tocate si cateva felii de rosii :)
Stiu ca am pus nepermis de multe poze.... dar efectiv... imi
plac toate... nu pentru ca sunt foarte reusite... ci pentru ca-mi place si
tarta
Alta "şarjă" :) cu urzici si salata verde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu