Pentru aceste waffe m-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache
Am avut nevoie de:
400 g faina
330 g lapte
2 oua
80 g zahar
100 g unt
1 plic praf de
copt
2 plicuri zahar
vanilat
1 varf cutit
sare
Prima data am
pus untul intr-o craticioara si l-am topit la foc mic, iar apoi l-am lasat sa
se raceasca.
Intr-un vas am
spart ouale, le-am batut putin cu telul si am adaugat peste ele tot laptele.
Am adaugat faina
cernuta si amestecata cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
Am amestecat
bine si apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilinat amestecand continuu.
La
sfarsit, am adaugat untul rece dar inca lichid si l-am inglobat in aluat.
La final, aluatul va avea o consistenta mai solida. Laura
spunea sa nu incercam sa mai adaugam lapte pentru ca nu vor creste cum trebuie
si nu vor mai fi pufoase. Am respectat instructiunile.
Am incins aparatul de waffe, am uns ambele placi si am inceput sa
coc… a durat cam mult fata de cat ma asteptam eu… dar a meritat.
Incet, incet - au inceput sa se adune ...
Mmmm bune bune! Am notat si varianta asta :)
RăspundețiȘtergereMa bucur! Stiu ca esti fan waffe :)
Ștergerese mananca simple ori putem adauga niste inghetata ,putina frisca si ceva topping de cioco ?
RăspundețiȘtergere:))) Se mananca simple, ori cu putina inghetata, putina frisca si ceva toping de cioco. :)))))
Ștergere