Pentru foi am avut nevoie de:
- 250 g margarina
- 375 g faina
- 180 g zahar pudra
- un praf sare,
- o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- un pachetel de vanilie
Pentru umplutura:
- 1 1/2 borcan de 370 - gem de prune
- 4 linguri cu varf nuca macinata
- 2 linguri gris
- 1 lingurita scortisoara
Pentru glazura:
- 200 g zahar pudra,
- 3 sau 4 linguri de apa fierbinte,
-colorant sau cacao,
- o lingură de ulei.
Pentru foi, am amestecat bine toate ingredientele
Am impartit aluatul in doua parti egale si l-am pus la frigider o ora
Apoi am intins prima foaie direct pe hartia de copt
Din gem de prune (editie 2009 :) ), nuca si scortisoara am facut umplutura
Mi-am dat seama ca 2 linguri de gris ar fi bine venite
Am pus umplutura peste foaie
Am intins-o cat de uniform m-am priceput.
A venit randul celei de=a doua foi. Am intepat-o pe alocuri cu furculita ca sa nu faca "basici"
Dupa 35 de minute, la cuptorul meu, arata asa
Am pregatit glazura amestecand zaharul cu apa fierbinte, uleiul si putin colorant alimentar
Asa arata la sedinta foto
Este foarte buna, frageda si aromata dar cam dulce. Data viitoare, cred ca nu voi mai face glazura asta... probabil o voi pudra doar cu putin zahar.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu