La mine, de-a lungul vremii - ciorba acesta a suferit usoare modificari ca si compozitie.
De data aceasta am folosit:
- 2 bucati de salata
- 1 ceapa mica
- o lingura pasta de gogosar
- 5 catei de usturoi
- 2 oua
- 300 ml iaurt
- 2 sau 3 linguri de ulei
- sare
Am curatat, spalat si tocat ceapa. Am sotat-o impreuna cu pasta de gogosar in 2 sau 3 linguri de ulei.
Am adaugat jumatate de cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba pana cand a scazut aproape de tot. Am adaugat atunci usturoiul tocat.
Am adaugat apa fierbinte si apoi salata pe care intre timp am curatat-o si spalat-o foarte bine.
Dupa cum se vede nu am pus prea multa apa pentru ca urmeaza sa mai pun impreuna cu iaurtul si ouale.
Dupa cateva clocote am adaugat amestecul format din ouale batute si amestecate cu iaurt. In aceasta compozitie am adaugat pe rand apa fierbinte (sau zeama din oala) atat cat am considerat ca este suficienta pentru cantitatea de salata din oala.
Inca doua sau trei clocote si gata ciorba.
Am potrivit gustul de sare si am asteptat cu nerabdare sa se raceasca.
Cu sau fara ardei iute, este foarte gustoasa!
Nota: In mod normal as fi prajit cateva bucatele de slanina afumata ... si tot in mod normal as fi pus ouale sub forma de zdrente.... dar ai mei nu sunt fani.... asa ca ne adaptam :)
Pe cand varianta 2? :D
RăspundețiȘtergereCurand! Multumesc pentru ca mi-ai amintit :) !
ȘtergereCurand! Multumesc pentru ca mi-ai amintit :) !
ȘtergereDraga Daiana, a aparut varianta 2 :) http://leniass.blogspot.ro/2015/06/ciorba-de-salata-cu-oua-si-kaiser.html
Ștergere