2 martie 2015

Dulceata de ardei iute - varianta 2


Dulceata aceasta este preparata exact cu ingredientele si cantitatile din varianta 1 , dar am tocat la masina de carne ardeii. Diferenta este mare :) 

Asadar am spalat si curatat ardeii


Am pregatit siropul


Am adaugat ardeii tocati 


Am fiert dulceata 


Am pus-o in borcane mici


si gataaaaa :) 





Alta "sarja" 

Aici am pregatit 2 portii si la cantitatile din reteta am adaugat 4 gogosari mari si bine copti pentru a-i mai lua din iuteala





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 







9 comentarii:

  1. eu am pus capia copti in loc de gogosari,a iesit o nebunie

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello. Aoleo cate borcane ti-ai iesit chiar si din 2 portii !!!! Sunt borcane mai micute? Ce vreau sa te intreb. Am facut si eu aseara, am bagat si 3 ardei grasi rosii copti (nu-i simt.hahaha. Am fiert cam mult ca tot gustand ramaneam in gura cu cojitele tari de la ardei. Asa trebuie? Se simt? Nu e ca o crema?Le-am tocat cu robotul cat am putut de marunt dar inghit siropul sa zic asa si mai rod la coji. Am gustat numai dulceata, nu am mancat cu nimic ca sa vad daca e tot asa. Varianta 1 cum e? Care-i mai buna? Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, am facut acolo dulceata pentru "tot neamu' " :))) Sunt borcane de 200 ml si unele un pic mai mari. Eu am tocat ardeii cu masina de tocat carne. Se simt putin cojitele, dar in amestec cu friptura sau altceva.... nu se mai simt asa. In plus, pe parcurs - mi-am dat seama ca blenderul poate face minuni in cazul acesta :) Acum vorbesc din experienta recenta ;) Cand a fost gata de fiert, am pus la treaba (putin) blenderul cu picior vertical - direct in oala. Se schimba textura si DA, este mai pasta/crema...

      Ștergere
    2. In ceea ce priveste varianta 1... ce pot sa spun? Fiecare are farmecul ei... pe mine ma incata mai mult aceasta varianta :) Dar aspectul "sticlos" al variantei 1 da foarte bine in farfurie :P

      Ștergere
    3. Hahaha. Crezi ca eu m-am lasat mai prejos? Dupa ce ti-am scris tie, am bagat si eu blenderul in oala si a iesit ceva-ceva mai bine,dar nu chiar de tot. Apoi am mai pus putin pe foc. La culoare e mai inchis ca al tau. Probabil am fiert mai mult dade se mai fierb cojitele. Pacat ca am dus borcanele in pivnita si nu am facut poze. Am mai citit aici retete si tot asa spuneau ca au tocat cu masina de carne cu gaurile mici. Cred ca o sa mai fac o portie. Acuma sunt la cap.Gogosari ,normali si cu mustar. Succes in Noul an scolar, multumesc si pupici.

      Ștergere
    4. Suuuper!
      Si eu am pus gogosari - opariti! Cu mustar nu am facut niciodata desi imi propun mereu :)

      Ștergere
  3. buna, cu fructoza in loc de zahar, se poate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu am incercat.... nu pot da un raspuns clar. Cu fructoza timpul de fierbere este mai mic din cate stiu eu. Vorbesc acum de fructoza si nu de gelifiantul cu fructoza. Daca incerci, te astept sa impartasesti impresiile cu noi :)

      Ștergere