Pentru aceasta dulceata am primit indicatii precise de la Iolanda Koch. La fel ca si ea si reteta ii destul de rebela. Am vazut dulceata asta la ea si am rugat-o sa/mi spuna "ce si cum" , iar raspunsul nu a intarziat sa apara. Citez: "Helena, pun putin mai incolo. In caz
ca intarzi - cureti pepenii de coaja, si seminte, tai cubulete (cam cat zaharul cubic), pui
intr-un vas si presari zahar deasupra. Acuma vezi si tu, daca pepenele este
dulce si aromat, pui mai putin zahar, daca nu, pui mai mult. Eu am facut la
ochi, nu prea fac dupa reteta exacta. Lasi cateva ore (2 sau 3 ore) sa se
topeasca zaharul si sa lase putina zeama. Pui la fiert. Cand scade si e mai
groasa (stii procedeul ) stingi focul. Poti pune si putina zeama de lamaie sau
o felie de lamaie (lime) sa fiarba cu pepenii. Atat! Nu am pus deloc apa!!
Pupic."
Deci este clar, da? :)))))
Eu m-am conformat :)
Aici sunt cubuletele de pepene
Bucatile de pepene cu zahar.
Dupa aproximativ 2 ore s-a topit tot zaharul :)
Dupa ce a fiert aprox 45 de minute am pus o felie de lamaie
si zeama de la restul de lamaie (oare o fi zis Iolanda sa fac asta? :hmmm: )
Si a mai fiert, si a mai fiert.... si la un moment dat a cam
inceput sa bolboroseasca.... atunci m-am gandit ca ar fi cazul sa o verific....
:) si da, a fost numai buna de pus in
borcane :)
Aceasta ii o reteta facuta ochio-metric si a iesit foarte, foarte bine,
DAR data viitoare voi cantari pepenele si zaharul :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Clar, scurt si concis! De ce sa ne pierdem in amanunte daca nu este necesar? :))))))
RăspundețiȘtergere:)))) Am urmat instructiunile intocmai. :)
RăspundețiȘtergeream gasit reteta asta exact cand ma gandeam ca piata este plina de pepeni din astia si trebuie sa fac dulceata din ei ca-mi plac foarte mult,numai ca nu eram sigur ca se poate
RăspundețiȘtergeremultumesc doamnelor!
Cu placere! Asteptam sa ne spui daca a iesit pe placul tau sau nu :)
Ștergere