Nu pretind ca am pus coada la pruna si nu pretind ca eu am inventat gemul acesta....
Voi spune ce am folosit si cum am facut eu.
Am avut nevoie de:
- 3 kg rosii bine copate
- 1 kg zahar
- 2 lamai mai mititele
- 1 lingurita rasa pudra de scortisoara
- 1/2 lingurita de ghimbir pudra
Iata materia prima :) , rosii super bune, de gradina
Am spalat, curatat si taiat rosiile
Am fiert sucul obtinut pana cand a scazut cam la jumatate.
Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, sucul de lamaie,
scortisoara si praful de ghimbir.
Am mai fiert totul la foc mic aprox o ora... pana s-a format
un sos gros
Am pus in borcane, iar dupa ce le-am pus capacele, le-am pus
cateva minute pe capac.... iar apoi in paturi pana a doua zi.
Se face foarte simplu. Vasi a zis ca anul acesta trebuie sa
fac 30 de borcane.
Deci... trebuie sa mai fac
cateva sarje ...
Si iata ca am respectat dorinta copilului
Am avut 5 kg de rosii si eu am luat in calcul ca fiind o
portie si jumatate....
Ingredientele sunt aceleasi... tehnica de lucru este la fel
ca cea explicata mai sus :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu