Reteta dupa care a facut aceasta dulceata de capsuni este urmatoarea:
pentru fiecare kilogram de capsuni am folosit 500 g zahar. Nu am folosit nici lamaie, nici rom... nimic!
Deci... am curatat si spalat sub jet de apa capsunile, iar apoi le-am pus intr-un strecurator ca sa scap de surplusul de apa.
Intr-o cratita de inox (de data aceasta) am pus un rand de capsuni, unul de zahar si le-am lasat sa stea impreuna de dimineata pana seara.... aproximativ 10 ore.
Dupa aceea le-am pus la foc mic....
... nu stiu sa spun cat le-am fiert, dar oricum putin mai mult decat daca ar fi avut 700 g zahar per kilogram de fruct sau chiar 1000 g/kg cum am vazut ca se mai face.
Am luat spuma care s-a format.
Pentru ca am fiert dulceata mai mult, culoarea este mai inchisa.
Aceasta-i recolta :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu