8 martie 2015

Dulceata de capsuni - varianta 1


Reteta dupa care a facut aceasta dulceata de capsuni este urmatoarea:

 pentru fiecare kilogram de capsuni am folosit 500 g zahar. Nu am folosit nici lamaie, nici rom... nimic!

Deci... am curatat si spalat sub jet de apa capsunile, iar apoi le-am pus intr-un strecurator ca sa scap de surplusul de apa.


Intr-o cratita de inox (de data aceasta) am pus un rand de capsuni, unul de zahar si le-am lasat sa stea impreuna de dimineata pana seara.... aproximativ 10 ore.


Dupa aceea le-am pus la foc mic....


... nu stiu sa spun cat le-am fiert, dar oricum putin mai mult decat daca ar fi avut 700 g zahar per kilogram de fruct sau chiar 1000 g/kg cum am vazut ca se mai face. 
Am luat spuma care s-a format.

Pentru ca am fiert dulceata mai mult, culoarea este mai inchisa.


Aceasta-i recolta :) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu