Anul acesta am facut cate o portie de gem cu gelifiant si fructoza.... asa... pentru sufletul meu.... ca sa nu ma simt foarte vinovata cand voi manca si eu la iarna
Am avut nevoie de:
- 1 kg cirese curatate de samburi
- 1 pachet gelifiant cu fructoza
Am curatat si spalat ciresele, iar apoi le-am scos samburii.
Le-am pus in robot si le-am flecit foarte bine :)
Gelifiantul despre care va vorbeam este acesta.
Am respectat exact instructiunile de folosire.
Nu va uitati ca acesta a avut cocoloase... il aveam de anul trecut - nu mai stiu din ce motive nu l-am folosit atunci.... Cu toate ca a fost cu cocoloase, s-a dizolvat foarte bine si nu a fost nici o problema :)
Peste fructele zdrobite am adaugat gelifiantul si l-am amestecat foarte bine.
Apoi am pus cratita pe foc si din momentul in care a inceput sa fiarba, amestecand continuu, am fiert inca 8 minute. Gata gemul!
In timp ce a fiert am adunat spuma care s-a format :)
Am pus gemul fierbinte in borcane. Am intors borcanele si le-am pus pe capac aprox 5 minute si gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu