18 martie 2015

Mamaliga


Ce voi sscrie eu aici nu-i o reteta.... scriu pur si simplu cum fac eu mamaliga. 

Folosesc ca unitate de masura aceeasi cana. 
In cazul de fata, faina de porumb din cana cantareste 160 g. 

Pentru fiecare cana de faina adaug:

- 3 cani si jumatate de apa, 
- o lingurita sare
- 2 linguri de ulei

Ma inarmez cu o cratita destul de spatioasa si un tel sau o lingura de lemn. 
Pun toate ingredientele in cratita si apoi pun totul la fiert amestecand din cand in cand in primele minute, dar dupa aceea amestec continuu. In scurt timp mamaliga se ingroasa si incepe "sa  sara"


Incerc sa-i rezist (fara sa ma ard) aproximativ 15 minute si apoi iau cratita de pe foc. Fierbinte o distribui in boluri sau farfurii - in functie de trebuinta.

De data aceasta, o parte a fost imbunatatita cu branza si apoi smantana...


... iar o parte a folosit drept garnitura pentru un sote de ciuperci cu mult usturoi, marar si smantana










2 comentarii:

  1. Daca malaiul din cana cantareste 160 g, atunci cati ml are cana?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cana "plina ochi" are cam 220 ml, dar pana la nivelul la care este malaiul are doar 200 ml. Din moment ce masuratoarea se face cu aceiasi cana, nu mai conteaza cati mililitri.... sau...???? :)

    RăspundețiȘtergere