Anul acesta am vrut sa fac pasta de ardei ALTFEL. Navigand
in colo si in coace... am gasit ceva interesant.... apoi... altceva si uite asa
a luat nastere reteta asta :)
Am folosit:
- 10 ardei (gogosar si kapia)
- 3 ardei iuti (in poza sunt mai multi, dar am pus doar 3)
- 3 cepe mari
- o telina mai marisoara
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de otet
- sare si piper
Am spalat, curatat, taiat si tocat legumele, iar apoi le-am
pus intr-o cratita antiaderenta impreuna cu uleiul, otetul, sarea si piperul
Amestecand mereu - am fiert amestecul acesta cam o ora. Nu
am fost prea incantata de rezultat... nici de aspect si nici de gust.... Noroc
ca am avut o sclipire de inteligenta si l-am bagat la blender
Nu stiu ce s-a intamplat, dar din momentul acela m-am
indragostit de pasta asta. Cel mai ciudat este ca brusc s-a schimbat si gustul.
Am pus pasta iar in cratita si am mai fiert-o vreo 20 de
minute, iar apoi am pus-o in borcane avand grija sa nu las spatii cu aer, pasta
fiind acum cam densa.
Am pus borcanele fierbinti in cuptorul incins si le-am lasat
acolo pana cand s-a racit complet.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Hello.
RăspundețiȘtergereIn cuptor le pui fara capace? Pupici.
Da, asa am facut cu aceasta pasta si s-a pastrat perfect. Cand am facut ordine in camara am descoperit ca mai am un borcanel ratacit :) Dar se pot si steriliza la bain marie ...
Ștergere