Am avut nevoie de:
- 6 cartofi potriviti
- 1 ceapa mare
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri masline feliate
- 1 lingurita boia dulce (sau iute - dupa preferinte)
- frunze de patrunjel
- sare
Am curatat cartofii. I-am spalat si i-am taiat cubulete. I-am pus la fiert in apa cu sare.
In acest timp am curatat ceapa si am tocat-o.
Am sotat-o in cele 4 linguri de ulei si putina apa. Cand ceapa a devenit translucida, am luat cratita de pe foc si am adaugat boiaua.
Am scurs carofii si fierbinti i-am rasturnat peste ceapa. Am adaugat maslinele felii si am amestecat usor. Am presarat frunze de patrunjel tocat si un plus de boia.
Este o mancare de post - foarte usor de facut, rapida si gustoasa, Am mancat cu o felie de paine cu maia si faina de secara plus muraturi.
Bun, bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu