Am gatit destul de rar linte sau naut. Dar am hotarat sa le introduc mai des in meniu pentru ca mancaruile sunt absolut delicioase si ne dau multa energie :)
Am folosit:
- 1 cana linte rosie
- 6 catei de usturoi
2 cepe nu prea mari
- 1 foaie de dafin
- 2 crengute de cimbru uscat
- 1 lingurita chimen
- 1 bucatica ghimbir (aprox 1.5 cm)
- 1 lingura pasta de ardei
- 3 linguri ulei
- sare, piper
- frunze patrunjel
Am inceput prin a spala lintea si a o pune la inmuiat pentru minim 4 ore. Trebuie pusa
intr-un vas incapator pentru ca ea isi dubleaza volumul. La mine a stat de seara pana dimineata.
A doua zi am scurs-o si am pus-o la fiert in apa cu putina sare, 2 catei de usturoi taiati felii, o foaie de dafin si crengutele de cimbru
A fiert neasteptat de repede.
Intre timp am curatat ceapa, ghimbirul si cei 4 catei de usturoi ramasi.
Am adaugat chimenul si pasta de ardei si le-am sotata pe toate in cele 3 linguri de ulei si putina apa.
Cand lintea a fost fiarta au fost gata si legumele. Le-am adaugat in cratita in care a fiert lintea. Am scos foaia de dafin si crengutele de cimbru.
Am potrivit gustul de sare si piper si gata mancarea :)
In farfurie am presarat patrunjel tocat.
Am mancat cu paine neframantata din faina integrala de grau si masline si salata de salata, plus ardei iute :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu