Este o paine pufoasa si fina. Merita incercata. Data viitoare voi face chifle mici potrivite pentru pachetelul de la scoala :)
Am folosit:
- 150 ml apa calduta
- 300 ml iaurt
- 600 g faina
- 50 ml ulei
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Am frecat drojdia cu zaharul pana cand aceasta s-a lichefiat. Am adaugat apa calduta si cateva linguri de faina (din cele 600 g). Am lasat maiaua formata 10 minute la odihna.
In cuva masinii de paine am pus iaurtul, uleiul, maiaua care aproape ca si-a dublat volumul, diferenta de faina, sare si zahar.
Am setat programul numarul 8 pentru framantare si crestere aluat.
Cand aluatul a fost framantat si crescut l-am scos din cuva masinii pe masa de lucru unsa cu ulei de masline
Este un aluat moale si se lucreaza putin mai greu cu el, dar am reusit sa-i dau cat de cat o forma si
l-am transferat in tava rotunda cu diametrul de 28 cm (tapetata cu hartie de copt).
L-am lasat sa creasca in tava inca jumatate de ora si am presarat mac pe deasupra.
Am copt painea aproximativ 30 de minute (la cuptorul meu) la foc potrivit... atat cat se poate de potrivit la un cuptor turbo :)
Am asteptat sa se raceasca si am taiat un colt pe care l-am mancat cu jeleu de mure.
Bun, bun! :)
Ce textura frumoasa are!
RăspundețiȘtergereDa, este foarte fina :)
Ștergere