Poate nu este considerata ca fiind cea mai sanatoasa reteta de sirop din cauza salicilului si a sarii de lamaie, dar pot spune cu certitudine ca nu este afectat deloc gustul si culoarea fructului. Se pastreaza perfect si 2 ani
Este nevoie de:
- 3 kg fructe
- 3 linguri sare de lamaie
- 1,5 lingurite salicil
- 2,5 litri apa
- 4,5 kg zahar
Am preluat reteta de la sora mea cu aceste cantitati - mi mi se pare mult pentru consumul nostru, asa ca voi face doar 1/3 .... cel mult 2/3....
Fructele se zdrobesc si se amesteca cu sarea de lamaie si cu salicilul.
Se lasa 2 zile la rece si apoi se strecoara.
La cantitatea de sirop rezultata se adauga apa si zaharul. Se amesteca bine si gata.... se pune in sticle :) Mai simplu de atat nici ca se poate :)
N-am mai auzit de salicil de foarte multi ani! Bunica il folosea pe post de conservant la compoturi, gemuri.
RăspundețiȘtergereDa, eu nu/l gasesc aici deloc... dar aduc de acasa. Acolo gasesc in orice magazin la raionul de condimente...
RăspundețiȘtergereSi poze? ...fara poze refuz sa citesc :D
RăspundețiȘtergereVor apare si pozele, la momentul potrivit. Este singura reteta de pe blog, fara poze - cum ai nimerit chiar aici? :))))))
Ștergere