Am folosit:
- carne de cocos de curte
- 2 morcovi
- 1 felie telina
- 1 ceapa potrivita
- 1/2 ardei gras
- 3 cartofi mari
- felie ardei rosu
- sare
- patrunjel verde
Am curatat morcovul si l-am taiat bucati mari.
Am curatat ceapa - am lasat-o intreaga.
Am spalat ardeiul si am taiat jumatate din el (nu l-am tocat)
Am curatat si spalat felia de telina.
Am curatat, spalat si taiat cubulete cartofii - i-am pastrat in apa rece.
Am pus toate legumele de mai sus in oala sub presiune impreuna cu carnea si sare pentru fix 30 de minute din momentul in care a inceput sa scoata aburi - moment in care am redus focul la minim.
Am luat oala de pe flacara aragazului si am lasat-o sa se raceasca lent. Puteam sa o pun sub jet de apa rece, dar am avut alte preocupari intre timp ;)
Am scos capacul si apoi, cu ajutorul unei palete pentru spuma am scos carnea si legumele intr-un castron.
Am strecurat supa intr-o oala curata. Acum.... puteam sa pun in ea taitei, galuste de gris, mazare.... DAR de data asta am pus cartofi.
Odata cu cartofii a aterizat in oala si felia de ardei rosu tocata cubulete.
Cand acestia au fost fierti, am adaugat in oala morcovul si carnea .
Am dres gustul de sare si gata.
Patrunjelul verde tocat l-am pus doar in farfurie.
Alaturi de ardei iute murat este de-a dreptul o nebunie.
Este o mancare atat de simpla, dar atat de gustoasa!
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu