Prima data cand am auzit de supa crema de PASTRANAC - am fost putin reticenta... Nu peste mult timp, am avut ocazia sa gust la o prietena si am fost de-a dreptul impresionata.
Desigur, in drum spre casa m-am oprit la un aprozar si am cumparat radacinoasa cu pricina si ghimbirul :). Pur si simplu, branza feta a sarit in bratele mele din galantarul unui magazin aflat tot in drumul meu.... (Ma crede cineva?)
Am folosit:
- 500 g pastranac curatat (aproximativ)
- 50 g radacina de ghimbir
- 1 ceapa potrivita
- 1 litru supa de legume (aproximativ)
- sare si piper
- branza feta
- crutoane
- 1 lingura unt
Am curatat si spalat legumele.
Am dar ghimbirul pe razatoare, am taiat bucati/felii pastranacul si ceapa.
Am calit usor ghimbirul ras in lingura de ulei.
Am adaugat pastranacul si ceapa. Am amestecat si am adaugat supa. Am fiert legumele si apoi le-am pasat cu ajutorul blenderului vertical adaugand supa pana cand am obtinut consistenta potrivita.
Am mancat-o fierbinte cu crutoane de paine si cuburi de branza feta.
Nu strica "o urma" de ardei iute murat...
.... dar si o lingura de smantana este la fel de bine venita :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu