De curand am facut aceasta crema/mousse pentru un tort. A iesit neasteptat de bine si chiar nu stiu de ce am fost uimita pentru ca o mai facusem odata, la o prajitura. Partea interesanta este ca de data aceasta am incercat sa si ornez tortul cu ea.
Nu-mi pare rau - incercarea a fost o reusita :)
Din cantitatile folosite de mine (pe care le voi scrie aici), a rezultat aproape 2 kg de crema. Putin prea multa pentru tortul meu si atunci am hotarat sa pun surplusul in cateva cupe.
Efectul este garantat! :)
Am folosit:
- 150 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
- 7 galbenusuri
- 300 g zahar tos
- 450 ml lapte
- 45 g amidon
- 5 plicuri zahar vanilinat
- 450 ml smantana pentru frisca
- 25 g gelatina granule
Am topit ciocolata in 200 ml smantana pentru frisca si am lasat-o sa se raceasca.
Am pus gelatina la hidratat in aproximativ 70 ml apa calduta.
Am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand s-au albit.
Am adaugat amidonul si apoi laptele.
Am pus compozitia la fiert, la foc foarte mic, amestecand continuu pana cand s-a ingrosat ca o budinca
Am lasat-o sa se raceasca. Am pus peste ea o folie alimentara ca sa nu faca crusta.
Cand a fost rece am incorporat-o putin cate putin in ciocolata topita.
Am incorporat cele doua compozitii cu ajutorul mixerului.
Am topit gelatina hidratata la baie de abur si am adaugat-o.
Separat am mixat cei 450 ml smantana pentru frisca.
Am incorporat-o in budinca de oua si vanilie.
Aceasta este crema. Pufoasa si suuuuper gustoasa.
Am umplut un posh cu delicatesa de mai sus. Am montat un dui forma floare si mi-am exersat talentul :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu